آموزش ارز دیجیتال

بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری ؛ راهنمای تشخیص نوسانات ساعتی و روزانه

بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری چیست؟ | نوسان گیری یا سوئینگ تریدینگ یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین شیوه‌های معاملاتی در بازارهای مالی به خصوص ارزهای دیجیتال است. در این شیوه معامله گران سعی دارند تا با شناسایی دقیق سطوح حمایت و مقاومت در بازه زمانی کوتاه مدت و از پیش تعیین شده، نقاط ورود و خروج مناسب به یک معامله را پیدا کنند. برای این منظور و این شیوه معاملاتی یکی از ابزارهای لازم اندیکاتور است. استفاده از حداقل دو اندیکاتور نوسان گیری که سیگنال‌های مشابه را در اختیارتان قرار می‌دهند یکی از ملزومات است.

در نوسان گیری یک موقعیت معاملاتی را می‌توان برای بازه‌های زمانی مختلف (از چند ساعت تا چند ماه) باز نگاه داشت. در این راستا تریدر موظف است که در این بازه، سودهای کوچک و یا نسبتا بزرگ را که حاصل از نوسان گیری است تا زمان رسیدن قیمت به سطح پیش بینی شده را جمع آوری نماید.

اما به یاد داشته باشید که هرچه تریدر ریسک‌پذیر‌تر باشد یا قیمت دارایی مد نظر حرکات شدید‌تری را داشته باشد، امکان کسب سودهای بیشتر در این بازه بالاتر است. به همین دلیل ابزارهایی همچون اندیکاتور برای نوسان گیری در این مورد بسیار حائز اهمیت است.

در این مقاله از وبلاگ فراچنج می‌خواهیم تا شما را با چند اندیکاتور نوسان گیری ساعتی و روزانه که می‌تواند در روش سوئینگ تریدینگ بسیار برایتان کمک کننده باشد را معرفی کنیم. بنابراین اگر به دنبال استفاده از سبک نوسان گیری هستید، این مطلب حتما برایتان مفید خواهد بود.


اندیکاتور چیست و به کدام روش معاملاتی نوسان گیری می‌گویند؟


ابتدا توضیح مختری می‌دهیم که اندیکاتور چیست و به چه روشی از معامله گری نوسان گیری می‌گویند؟! تا کسانی که به تازگی می‌خواهند با این شیوه آشنا شوند به آگاهی بیشتری دست پیدا کنند.

  • نوسان گیری چیست؟

نوسان گیری یک روش معامله‌گری است که در آن معامله‌گر به کسب سود از تغییرات قیمت سهام در مدت زمان کوتاه می‌پردازد. در سوئینگ تریدینگ، خرید و فروش ارز دیجیتال یا هر دارایی دیگر به هدف کسب سود در بازه‌های بسیار کوتاه صورت می‌گیرد. سرمایه گذاران با سرمایه اندک اما ریسک‌پذیر اغلب از این روش استفاده می‌کنند.

برای این روش، سهامداران سهامی را انتخاب و سپس در یک بازه زمانی مشخص آن را تحلیل می‌کنند و سپس در بازه زمانی که بین دو قیمت نوسان می‌کند در کف قیمت اقدام به خرید می‌کنند و بلافاصله بعد از رسیدن به سقف مورد نظر اقدام به فروش آن می‌نمایند. این فرآیند خرید در کف و فروش در سقف را تا زمانی که آن دارایی در حال رنج و نوسان زدن است ادامه می‌دهند.

نکته مهم : در روش نوسان گیری، یاد داشتن تحلیل تکنیکال بسیار مهم است.

  • اندیکاتور چیست؟

اندیکاتور یا شاخص یکی از ابزارهای مهم در حوزه بازارهای مالی (به خصوص بورس) است و کاربرد زیادی در تحلیل تکنیکال دارایی‌های مختلف دارد. در بازار ارز دیجیتال اندیکاتور می‌تواند با اجرا شدن روی چارت یک رمز ارز ، تغییرات قیمت آن را در آینده به کاربر نمایش دهد. این ابزار به کمک روندها و الگوهای گذشته، تلاش می‌کنند تا الگو آینده ارز را به شما تعمیم دهد.

بیشتر بخوانید: اندیکاتور چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال دارد؟


بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری کدام است؟


حالا که به صورت مختصر دانستید مفهوم اندیکاتور و نوسان گیری چیست در ادامه به معرفی بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری می‌پردازیم.

1-اندیکاتور نوسان گیری قدرت نسبی/ RSI

اندیکاتور قدرت نسبی یکی از بهترین و مهم‌ترین شاخص‌ها در تحلیل تکنیکال برای بررسی قدرت روند است. RSI به خوبی می‌تواند در نوسان گیری به شما کمک کند و عملکرد معاملاتتان را بهبود بخشد. اندیکاتور RSI با یک نشان‌گر یا اسیلاتور نمایش داده می‌شود و بین عدد صفر تا صد حرکت می‌کند.

اندیکاتور RSI یا نسبت گیری  همانند یک اسیلاتور یا نشانگر است که دامنه حرکت آن بین عدد صفر و ۱۰۰ قرار دارد. زمانی که این نشانگر در محدوده بالاتر از ۷۰ قرار می‌گیرد، نشان‌دهنده وضعیت خرید بیش از حد است و این امکان دارد به نشانه ای از ایجاد یک روند نزولی در بازار باشد. به همین ترتیب، در صورت قرارگیری آن زیر عدد ۳۰، انتظار می‌رود بازار در وضعیت فروش بیش از حد قرار داشته باشد. در این صورت احتمال وقوع یک روند بازگشتی صعودی وجود دارد.

این اندیکاتور دارای یک خط مرکزی نیز است که به نام “Crossover” معروف است. شکستن این خط، به احتمال قوی به معکوس شدن روند فعلی اشاره دارد.

مزایای RSI:

از مزایای این اندیکاتور می‌توان به سادگی، شفافیت و ارائه سیگنال‌های نسبتاً دقیق اشاره کرد. با این حال، این اندیکاتور نمی‌تواند زمان معکوس شدن روند را پیش‌بینی کند و همچنین با لگ یا تاخیری روبرو است، که ممکن است باعث جا ماندن در تشخیص روندهای معکوس شود.


2-اندیکاتور نوسان گیری میانگین متوسط نمایی/EMA

اصلی ترین استفاده از اندیکاتور میانگین متحرک نمایی (Average Exponential) برای تجزیه و تحلیل حرکت قیمت بیت کوین و سایر دارایی‌ها است. این اندیکاتور با بررسی حرکت قیمت نمایی یک دارایی همانند قیمت بیت کوین، در بازه زمانی مشخص میانگین آن را مشخص می‌کند.

این میانگین یک شاخص تاخیری است. یعنی اینکه وضعیت قیمت دارایی های در بازه های زمانی گذشته را نشان می‌دهد. به همین دلیل می‌بایست از این ابزار برای تایید یک روند که در بازار در حال حرکت است استفاده کرد و نه پیش بینی حرکات آینده دارایی. اندیکاتور میانگین متوسط نمایی خود به سه دسته کوتاه مدت (بین 5 تا 50 روزه)، میان مدت (بین 50 تا100 روزه) و بلند مدت(بیش از 100روزه) تقسیم می‌شود.

به طور ساده باید بدانید عبور EMA کوتاه مدت از بلند مدت، می‌تواند نشان دهنده احتمال وقوع یک روند معکوس صعودی باشد.

مزایا و معایب میانگین متحرک نمایی:

از مهم ترین مزایای اندیکاتور EMA می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • سادگی
  • حذف پیچیدگی های حرکات جزئی قیمت
  • پاسخ سریع به تغییرات روند

نکته: در بین همه اندیکاتور ها میانگین متوسط نمایی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری از نظر تردرها محسوب می‌شود.


3-اندیکاتور نوسان گیری مکدی/MACD

اندیکاتور MACD یکی از شناخته شده ترین اندیکاتور هی همگرایی و واگرایی برای نوسان گیری است. Moving Average Convergence Divergence  که به اختصار با عنوان MACD شناخته می‌شود، معمولا با کسر دو میانگین نمایی 12 و 26 روزه محاسبه می‌شود.

برای بهره‌مندی از این اندیکاتور به عنوان ابزار نوسان گیری، نیاز است تا سه خط اصلی آن را به‌خوبی شناسایی کنید، که شامل خط مکدی (که اختلاف بین دو EMA را نشان می‌دهد)، خط سیگنال (که تغییرات در روند قیمت را نشان می‌دهد)، و خط هیستوگرام (که اختلاف بین خطوط مکدی و سیگنال را نشان می‌دهد) هستند.

با توجه به تحلیل این خطوط، اعمال معاملات در سوئینگ تریدینگ میسر می‌شود. به‌عنوان مثال، عبور رو به بالای خط MACD از خط سیگنال به معنای فرصت خرید است، درحالی‌که عبور رو به پایین از آن ممکن است به‌عنوان یک نشانه برای نزولی شدن قیمت‌ها درنظر گرفته شود. همچنین، واگرایی خط هیستوگرام و Price Action ممکن است نشانه معکوس شدن روند باشد.

از مزایای به‌کارگیری این اندیکاتور در تریدینگ، تشخیص روند، تعیین قدرت روند، و ارائه سیگنال‌های واضح خرید و فروش اشاره می‌شود. با این‌حال، به دلیل پیچیدگی ذاتی MACD، احتمال ارسال سیگنال دیرهنگام وجود دارد که باید با دقت مدنظر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: بهترین سایت تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال


4-اندیکاتور باندهای بولینگر/Bollinger Bonds

باندهای بولینگر (Bollinger Bands) یک اندیکاتور پیچیده و چندگانه هستند که مانند مکدی عبارتند از یک میانگین متحرک احاطه شده توسط دو انحراف معیار مثبت و منفی از بالا و پایین. این اندیکاتور نوسان گیری چندمنظوره اطلاق می‌شود زیرا سرعت روند، شدت تغییرات، و نقاط خرید و فروش بیش از حد را نمایان می‌کند.

در تفسیر باندهای بولینگر، فاصله بین میانگین متحرک و انحراف معیارها اهمیت زیادی دارد. افزایش این فاصله به معنی تغییرات بیشتر و احتمال معکوس شدن روند است. همچنین، کاهش ضخامت باندها نشان‌دهنده کاهش نوسانات قیمت است. این اندیکاتور در روندهای خنثی یا Range نیز عالی عمل می‌کند، که در این حالت، نزدیک شدن قیمت به خط بالایی به معنی فرصت فروش و برخورد با خط پایینی به معنی احتمال ریباند یا بازگشت است.

مزایا و معایب باندهای بولینگر در ترید:

  • قدرت و اعتماد بالای سیگنال
  • نمایان‌کننده شدت نوسانات
  • قابل استفاده برای تعیین قدرت روند
  • امکان تعیین نقاط حد سود و ضرر

کلام پایانی:


در این مطلب به معرفی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری پرداختیم. موارد معرفی شده در ترید به سبک سوئینگ توانسته اند بهترین عملکرد را داشته باشند. لذا طبق نظر سایر تریدرها و بررسی های انجام شده، به شما نیز توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید ترید را به صورت کوتاه مدت و نوسانی انجام دهید، حتما از یکی از این اندیکاتورها در تحلیل های خود استفاده کنید.

farachange-admin

Recent Posts

پیترکس (Pitrex) چیست و چرا مشکوک به کلاهبرداری است؟

راناین روزها دنیای ارزهای دیجیتال و معاملات آنلاین آن تبدیل به یکی از محبوب‌ترین فعالیت‌ها…

2 ماه قبل

خرید تون کوین برای تون کیپر | آموزش کامل

خرید تون کوین برای تون کیپر یکی از نیازهای امروزی کاربران ارز دیجیتال است. چرا…

2 ماه قبل

آیا آمریکا قصد دارد ۴.۴ میلیارد دلار بیت کوین را به فروش برساند؟

طی روز گذشته دادگاه ایالات متحده آمریکا درخواستی مبنی بر تجدید نظر پرونده دارایی‌های توقیف…

2 ماه قبل

توکن‌سوزی ۴ میلیون دلار داگز و نات کوین انجام شد

طی روز گذشته پلتفرم‌های داگز و نات کوین اعلام کردند که قرار است چند میلیون…

2 ماه قبل

کمیسیون بورس آمریکا درخواست تجدید نظر پرونده ریپل را ثبت کرد

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که در روز چهارشنبه هفته…

2 ماه قبل

ماسک امپایر فاز جدید خود را رونمایی کرد. ۳۴ و نیم توکن ایکس

ماسک امپایر طی اطلاعیه جدید خود گزارش داده فاز جدید آن در نیمه دوم اکتبر…

2 ماه قبل