تتر یکی از استیبل کوینها با ارزش ثابت است که هر یک واحد آن معادل ۱ دلار است. همه ما این ارز دیجیتال را با نماد usdt میشناسیم. این رمرز ارز پایه به منظور کاهش هزینهها و همچنین آسان کردن فرآیند ترید به وجود آمده است و در حال حاضر آن را میتوان یکی از محبوب ترینها در صنعت کریپتو دانست. محبوبیت زیاد این رمز ارز باعث شده تا بلاکچینهای مختلفی برای شروع از تترهای مخصوص به خود استفاده کنند. تفاوت تتر TRC20 و تتر ERC20 از معروف ترینهای این ارز هستند که در این مطلب از صرافی ارز دیجیتال فراچنج میخواهیم بررسی کنیم روی کدام شبکه تتر بخریم و تفاوت تتر TRC20 با تتر ERC20 چیست؟ پس تا پایان با ما همراه بمانید. .
برای بررسی و درک مفهوم ERC20 با TRC20 بهتر است ابتدا درباره انواع تتر توضیح مختصری بدهیم.
تتر ERC20: شبکه اتریوم دلار تتر را به وسیله پلتفرم تتر صادر کرده است. آدرس اتریوم در واقع آدرس سپردهگذاری تتر ERC20 است. داخل شبکه اتریوم برداشت و واریزها انجام میگردد. در اصل پروتکل تتر- ERC20، پروتکل ERC20 است.
تتر TRC20: طبق شبکه ترون و به وسیله پلتفرم تتر از دلار تتر دستور صادر شدن دارد. نشانی سپردهگذاری ارز TRC20 همان آدر ترون است که واریزو برداشت آن در شبکه ترون رخ میدهد. پشتیبانی تتر ترون TRC20 از پروتکل TRC20 است.
تتر ایاس: این نوع تتر به وسیله پلتفرم تتر و طبق شبکه ایاس دستور صادر شدن دارد. آدرس ایاس همان آدرس سپردهگذاری ارز آن بوده و داخل شبکه ایاس واریز و برداشت انجام میگیرد. پروتکل شبکه ایاس در تتر ایاس مصرف میگردد.
تتر الگوراند: تولید این دلار تتر طبق شبکه الگو (ALGO) بوده ولی آدرس سپردهگذاری ارز آن مساوی با آدرس سپرده گذاری ارز الگو نبوده اما واریز و برداشت در شبکه الگو صورت میگیرد. USDT- الگوراند از پروتکل ایاس پشتیبانی انجام میدهد.
تفاوتها و شباهتهای بسیاری بین این دو پلتفرم هست. ترون مثل اتریوم از نوعی ماشین مجازی که ترون (TVM) است بهره میبرد. این ماشین مجازی در اجرای نقش سیستم عامل برای قراردادهای هوشمند استفاده میگردد.
همچنین زبان برنامهنویسی که ماشین مجازی ترون استفاده میکند سالیدیتی (Solidity) است. این زبان همینطور زبان مورد استفاده برنامهنویسی اتریوم است. در نتیجه توکنها و قراردادهای هوشمند ی که در اترویوم و ترون صادر میگردد به طور کامل باهم سازگاری دارند. تصمیمی که جدیدا توسط بنیاد ترون گرفته شده این است که همهی برنامه نویسان به همراه توکنهایی که داخل پلتفرم اتریوم قرار دارند را به اکوسیستم ترون انتقال دهند. یکی از دلایلی که این رویداد را عملی میکند سازگار بودن این دو پلتفرم است.
ترون برعکس اتریوم از الگوریتم اجماع اثبات سهام محول شده بهره میبرد. درون شبکه ترون فقط ۲۷ اعتبارسنج قرار دارد و همین جریان موجب شده است، معاملات درون شبکه همراه کارمزد کمتر با پهنای باند بلندتری صورت گیرد. در نتیجه توسعه دهندهگان از ترون برای گسترش برنامههای خود استفاده میکنند. به این دلیل که با مقدارهزینه پایینتری و مقایسپذیری بهتر، گسترش اپلیکیشنهای غیر متمرکز را آسانتر میسازد.
هر چند، غیر از هزینههای پایینی که شبکه ترون دارد، دلایل دیگری هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند. در یک برنامه قرار داد، به هر میزانی که تعدادخطهای یک کد بالاتر باشد دارای اجرای پیچیدهتری است و باید از قدرت محاسباتی بالاتری استفاده کرد. به این ترتیب، افرادی که توسعه دهنده هستند باید این نکته را درنظر بگیرند که هر پیچیدگی غیر ضروری که لازم ندارند داخل کد، موجب بالارفتن هزینههای معاملات میگردد.
با در نظر گرفتن این که انجام معاملات درون پلتفرم ترون بسیار پایین است، افراد توسعه دهنده در برنامه ریزی قراردادهای هوشمند دقیق ترهستند و استرس هزینههای زیاد را ندارند. الگوریتم اجماع اثبات سهام واگذار شده به خاطر تعداد پایین اعتبارسنجها و ماینرها در برابر سیستم اثبات و متمرکز بودن مورد انتقادات افراد زیادی قرار گرفته است.
اگر چه، یکی از مباحث مهم و بزرگ بلاک چین ترون سه عامل مقیاس پذیری، امنیت و غیرمتمرکز بودن است. این پلتفرم زمان زیادی را برای نابودی این ایرادات در تلاش است. به همین خاطر افرادی که توسعه دهنده هستند، پیش از اینکه به هرپلتفرمی بپیوندند، اولویتبندی برای هدفهایشان مشخص میکنند و بر اساس این هدفهایشان به پلتفرمها اتصال میگردند. در ادامه مقاله به تفاوت میان ERC20 با TRC20 میپردازیم.
به توکنهایی که تنها داخل بستر اتریوم استفاده و طراحی میگردد، توکن ERC20 میگویند. طراحی این توکنها بر اساس استانداردهایی است که ویژگیهایی مثل:
برعکس بیت کوین، اتریوم فقط یک بلاک چین نبوده و یک پلتفرم است. در همین راستا میتوان اجرای مابقی توکنها را داخل شبکه اتریوم انجام داد و روی آن به ساخت اپلیکیشنهای نامتمرکز بپردازید.
اتریوم از استانداردها مجموعهای دارد که نام آن ERC20 است و این اجازه را به افراد توسعه دهنده میدهد تا درون شبکه اتریوم توکنهایشان را تولید کنند. به کمک این استاندارد توکن، پروژهها و شرکتها این توانایی را دارند تا داخل شبکه اتریوم توکنهای خود را به وجود اورند و دیگر نمیخواهند که پلتفرم یا بلاک چین مخصوص خود را تولید کنند.
در بعضی از پلتفرمهای مشهور توکنها مثل توکن یونی (UNI) که در پلتفرم یونی سواپ (Uniswap) توکن بومی است. طبق استاندارد ERC20 به وجود آمده و طبق همین اصول طبق قراردادها تغییر نمیکند.
در شبکههایی مانند بایننس (Binance) توکنها طبق این استانداردها در روی شبکه اتریوم تشکیل شدهاند ولی به تازگی این پلتفرم فعالیتهای خود را روی بلاک چینی که ساخته است انجام میدهد.
در شبکه اتریوم متداولترین توکن ها، توکن هایERC20 هستند. طراحی این توکنها در جهت بهره برداری از فرایندهای پرداخت انجام شده است. کاربران این توکنها را به جای توکنهای ابزاری (utility tokens) به یاد میآورند. این توکنها در پرداخت هزینههای خدمات یا کالاها کارایی دارد.
به توکنهایی که صادر شدنشان در اوایل به عنوان توکنهای ERC20 انجام شده توکنهای ایاس، وی چین (VeChain) و ترون میگویند که بعد با بالارفتن محبوبیت همراه قیمت منتقل به شبکه اصلی همراه بلاک چین مخصوص به هر فرد شده است.
بعد از اینکه بعد از پلتفرم اتریوم به وجود آمد، افراد زیادی مشغول به ساخت توکنهای خود در این شبکه کردند. در این زمان به دلیل پیجیده بودن و همخوانی نداشتن توکنها باهم یک ایراد بزرگی برای توکنها بود.
در این زمان افراد توسعه دهنده اتریوم تصمیم گرفتند تا برای ضرب توکنهای جدید نوعی استاندارد به وجود آورند. این استانداردها یکسری قوانین و مواردی بود که تمامی توکنها شبکه موظف به رعایت آن هستند. به این طریق توکنهای ERC20 آمدند. این عوامل موجب با ارزش شدن تعدادی از توکنها شد به شکلی که جزء ۲۰ رمزارز بهتر دنیا قرار بگیرند.
برای به دست آوردن توکنهای ERC20 لازم است، آنها را به نشانی اتریوم بفرستید. تنها مکانی که توکنهای ERC20 هستند بلاک چین اتریوم است، درنتیجه به راحتی میتوانید از نشانی اتریوم که به وسیله کیف پول خودتان ارائه شده بهره ببرید. پس همواره توکنهای ERC20 داخل یکی از حسابهای اتریوم نگهداری و ذخیره میگردند.
زمانی که توکن ERC20 را میفرستید، در اصل شما به قرار دادهای توکن اطلاعرسانی انجام میدهید که باید انجام یک عملیات انتقال رخ دهد. برای اینکه این فرایند اجرا گردد، کاربران میبایست برای شکل گیری معامله و یا گس (Gas) مقداری توکن را در قرار داد بلاک چین به عنوان هزینه بپردازند. دلیل کم شدن مقداری اتر از حساب کاربران در زمان ارسال این نوع توکنها همین امر است. زمانی که افراد اتریوم ندارند یا مقدارش بسیار کم است این امکان که توکنهای خود را بفرستند وجود ندارد.
مثل توکنهای اتریوم که طراحی آنها بر اساس استاندارد ERC20 صورت گرفته است، خیلی از بلاک چینها جهت صدور توکنهای خود استانداردهایی دارند. داخل پلتفرم ترون خیلی از توکنها طبق استاندارد TRC20به وجود میآیند. داخل یک بلاک چین عمومی، هر کاربر با بهره گیری از مجموعه قوانین اصلی، میتواند کد خودش را صادر کند، همینطور توکنهایشان با هر برنامهای که میتواند در سیستم ترون اجرا گردد، تعامل کنند.
در ادامه صرافی مقاله فراچنج به تفاوت و شباهتهای اتریوم و ترون و فعالیتهایی که برعهده توکنهای TRC20 در آینده داخل اکوسیستم بلاک چین به صورت توسعه یافتهتر رخ دهند میپردازیم. همینطور قوانین استاندارد توکن TRC20 به همراه بعضی برنامهها مانند استیبل کوین تتر را در جهت صدور توکنهای خودش از ترون بهره میبرد را شرح میدهیم.
توکنهای TRC20 دارای کاربردها و مزایای بسیاری هستند که امکان دارد خیلی از سرمایه گذاران در جهت تریدینگ خود به دنبال این کاربردها هستند. تعدادی از این مزایا مانند:
بزرگترین و اولین تفاوتی که بین توکن هایERC20 و TRC20 است، الگوریتم اجماع بلاک چین هر یک از آنها است. الگوریتم اجماع ثابت کار در بلاک چین اتریوم مورد استفاده قرار میگیرد. در عوض الگوریتم اثبات سهام مورد استفاده ترون قرار میگیرد.
از تفاوتهای دیگر این دو توکن، میزان هزینه تراکنشها و سرعت در هریک است. امروزه میزان هزینه کارمزد تراکنشها داخل پلتفرم اتریوم بسیار بالا رفته است. ولی درون پلتفروم ترون میزان کارمزد تراکنشها بسیار کم و به صرفهتر است.
همینطور، انجام تراکنشها درون شبکه ترون خیلی زیادتر از شبکه اتریوم است. درون بلاک چین اتریوم یک تراکنش طی هر ۲۵ ثانیه رخ میدهد. ولی داخل بلاک چین ترون این عدد به میزان ۲۰۰۰ تراکنش طی هر ثانیه میرسد.
تفاوت بعدی درون پشتیبانی صرافیها و کیف پولهای گوناگون، بین توکنهای TRC20 و ERC20 است. پشتیبانی توکنهای ERC20 در بیشتر کیف پولها و صرافیها صورت میگیرد و در بیشتر مکانها پشتیبانی از این توکنها صورت میگیرد. ولی توکنهای TRC20 در حال حاضر هنوز از محبوبیت وشناخت به اندازه این توکنها بهرهمند نیستند و میزان پایینتری صرافی و کیف پول پشتیبانی آنها را انجام میدهند.
در ایران برای کسانی که فعالیت تریدینگ و معاملات ارز دیجیتال انجام میدهند، کارمزد و مقدار آن اهمیت بالای دارد. شبکه ترون به دلیل دارا بودن میزان سرعت بالاتر و هزینه کارمزد پایینتر در مقابل اتریوم بهتر است ولی در مقابل اتریوم دارای امنیت بیشتری است. در هر حال کاربران در ایران بهتر است در جهت پایین آوردن هزینهها از دلار تتر در شبکه ترون (TRC20) بهره ببرند.
به طور کلی با توجه به تجربیات تا به امروز شبکه ERC20 امنیت بیشتری برای نقل و انتقال تتر داشته است.
شبکه TRC20 از سرعت بالاتری برای انتقال تتر برخوردار هست و نسبت به ERC20 کارمزد کم تری دارد.
خیر در صورت انتخاب شبکه اشتباه دارایی شما از بین خواهد رفت.
راناین روزها دنیای ارزهای دیجیتال و معاملات آنلاین آن تبدیل به یکی از محبوبترین فعالیتها…
خرید تون کوین برای تون کیپر یکی از نیازهای امروزی کاربران ارز دیجیتال است. چرا…
طی روز گذشته دادگاه ایالات متحده آمریکا درخواستی مبنی بر تجدید نظر پرونده داراییهای توقیف…
طی روز گذشته پلتفرمهای داگز و نات کوین اعلام کردند که قرار است چند میلیون…
کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که در روز چهارشنبه هفته…
ماسک امپایر طی اطلاعیه جدید خود گزارش داده فاز جدید آن در نیمه دوم اکتبر…