تفاوت بین USDT و USDC چیست و بهتر است از کدام ارز استفاده کنیم؟ تفاوت بین usdc و usdc برای بسیاری از فعالان در حوزه ارزهای دیجیتال هنوز واضح نیست و خیلی از کابران نمی دانند که برای معاملات خود بهتر است از کدام ارز استفاده کند. در یک توضیح کوتاه باید بگوییم تتر و یو اس دی سی هر دو استیبل کوین هستند و شما می توانید از آن ها برای ترید و یا حفظ ارزش پول به صورت دلاری استفاده کنید.
اما به عنوان یک فعال در حوزه کریپتوکارنسی برای شما واجب است تا درباره تفاوت بین این دو استیبل کوین اطلاعات داشته باشید. در ادامه تفاوت بین USDC و USDT را بررسی خواهیم کرد و همچنین می گوییم که کدام یک از این موارد برای شما مناسب تر است.
استیبل کوین چیست و چگونه کار میکند؟
استیبل کوینها ارزهای دیجیتال کم نوسانی هستند که توسط داراییهای واقعی مانند ارز فیات، دلار آمریکا پشتیبانی میشوند. چندین بلاک چین با مکانیزمهای مختلف مانند الگوریتمی، مبتنی بر فیات، مبتنی بر کالا و مبتنی بر رمزنگاری وجود دارد. به طور خلاصه، استیبل کوینها ارزهایی برای مقابله با نوسانات بازار هستند و همچنین فرآیند مبادلات در مارکت را سادهتر میکنند.
استیبل کوینهای تحت حمایت فیات ذخایر ارزهای فیات مانند دلار آمریکا را حفظ میکنند و تضمین میکنند که به طور معمول یک دلار برای هر توکن در گردش، چه به شکل پول نقد و چه به صورت معادلهای نقدی وجود دارد. این ذخایر توسط نهادهای مرکزی نظارت میشوند که نهادهای مربوطه حسابرسیهای منظمی از سرمایههای خود انجام میدهند و با مقامات نظارتی برای اطمینان از انطباق هم کاری میکنند.
درنتیجه، افرادی که به دنبال خرید مستقیم رمزارزها از سازندگان هستند، باید فرآیندهای تایید مشتری (KYC) و ضد پول شویی (AML) مشابه آنچه در صرافیهای ارز دیجیتال انجام میشود، انجام دهند. این روشها شامل جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران از جمله کپی مدرک شناسایی صادره از سوی دولت است.
تتر یا USDT چیست؟
ارز دیجیتال تتر یا USDT سومین رمزارز بزرگ بازار است که طبق دادههای CoinMarketCap حدود ۸۳ میلیارد دلار ارزش دارد. این پروژه برای اولین بار در بلاک چین اومنی، لایه پروتکل شبکه بیت کوین، در ژوئیه ۲۰۱۴ توسط شرکت تتر مستقر در هنگ کنگ راه اندازی شد. این شرکت داراییهایی با نقدشوندگی و شفافیت رمزارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم و… را اما با ثبات فیات سنتی به کاربران عرضه میکند.
این شبکه از چندین شبکه بلاک چین پشتیبانی میکند و با نسبت ۱:۱ به فیات، دلار آمریکا متصل میشود. این یعنی برای هر USDT در حال گردش در بازار، شرکت Tether یک دلار در خزانه بانک آمریکا وجود دارد.
USDT اغلب در دنیای کریپتو به عنوان راهی برای معامله گران و سرمایه گذاران استفاده میشود تا سرمایههای خود را در عین حال که میتوانند ارزششان را حفظ کنند، به سایر ارزهای دیجیتال نیز تبدیل کنند.
به عنوان مثال، ممکن است فردی داراییهای بیت کوین خود را در دوران رکود بازار به USDT تبدیل کند تا در برابر ضرر و زیان محافظت شود و سپس زمانی که میخواهد دوباره در بازار رمزارزها سرمایهگذاری کند، آن را به بیت کوین تبدیل کند.
-
ویژگی های کلیدی تتر/USDT چیست؟
- ثبات قیمت: USDT برای حفظ یک ارزش ثابت طراحی شده است که معمولا به یک دلار آمریکا (USD) محدود میشود. این ثبات آن را به ابزاری مفید برای معامله گرانی تبدیل میکند که به دنبال خروج موقت از بازارهای بیثبات رمزارزها بدون تبدیل داراییهای خود به ارز فیات هستند.
- نقدینگی: USDT یکی از رایجترین رمزارزها است و به طور گستردهای در صرافیها و پلتفرمهای معاملاتی مختلف پذیرفته شده است. این یعنی کاربران میتوانند به راحتی USDT را برای سایر رمزارزها یا ارز فیات بخرند، بفروشند یا مبادله کنند.
- شفافیت: تتر لیمیتد، شرکت توعه دهنده USDT، ادعا میکند که به طور منظم ذخایر خود را حسابرسی میکند تا اطمینان حاصل کند که پشتیبانی ۱:۱ از توکنهای USDT با داراییهای دنیای واقعی، مانند USD وجود دارد. با این حال، سطح شفافیت و فراوانی حسابرسیها موضوع بحث و بررسی در جامعه کریپتو بوده است.
- دسترسی پذیری: USDT میتواند توسط هر کسی با یک کیف پول ارز دیجیتال و یک اتصال اینترنتی قابل دسترسی و استفاده باشد. این قابلیت در بسیاری از صرافیهای رمزارز وجود دارد و میتوان آن را در سطح جهانی معامله یا انتقال داد.
- سرعت انتقال: انتقال USDT بین کیف پولها یا صرافیها عموما سریعتر و کارآمدتر از انتقالهای بانکی سنتی است. این موضوع آن را به گزینهای مناسب برای معاملات و حوالههای بین المللی تبدیل میکند.
- مدیریت ریسک: معامله گران و سرمایه گذاران اغلب از USDT به عنوان ابزاری برای کاهش مواجهه خود با نوسانات بازار رمزارزها استفاده میکنند. آنها با تبدیل داراییهای خود به USDT در شرایط نامشخص بازار، میتوانند از سرمایه خود در برابر نوسانات قیمت قابل توجه محافظت کنند.
USDC چیست؟
USDC مخفف «USD Coin» است و نوعی رمزارز است که به عنوان استیبل کوین شناخته میشود. استیبل کوینها دستهای از رمزارزها هستند که برای داشتن ارزش پایدار طراحی شدهاند و معمولا به ذخیره داراییهایی مانند ارزهای فیات سنتی مانند دلار آمریکا وابسته هستند. به طور خاص USDC به دلار آمریکا به صورت تک به تک عرضه میشود، به این معنی که یک توکن USDC قرار است همیشه یک دلار آمریکا ارزش داشته باشد.
در حال حاضر تتر محبوبترین ارز دیجیتال بازار است اما usdc هم اکنون با آن در رقابت است. این ارز دیجیتال توسط گروه سیرکل ایجاد و عرضه شده است.
Circle ابتدا USDC، توکن ERC – ۲۰ را روی بلاک چین Ethereum راه اندازی کرد که بعدها به چندین بلاک چین از جمله سولانا، آلگورند و غیره گسترش یافت. سکه USDC با استخراج تولید نمیشود بلکه با قراردادهای هوشمند کار میکند.
وقتی کاربر یک دلار فیات ذخیره میکند، یک توکن USDC از طریق قرارداد هوشمند ایجاد میشود. علاوه بر این، زمانی که کاربر دلارهای آمریکا را پس میگیرد، سکههای USDC برای حفظ عرضه و نوسان آنها برای همیشه از بین میروند.
-
ویژگی های کلیدی USDC چیست؟
- پایداری: USDC برای حفظ ارزش پایدار طراحی شده است که آن را برای تراکنشهای مالی مختلف، از جمله تجارت در صرافیهای رمزارز و به عنوان ابزاری برای انتقال ارزش بدون نوسان قیمت که اغلب با رمزارزهای دیگر مانند بیت کوین یا اتریوم در ارتباط است، مفید میکند.
- شفافیت: صادرکننده USDC، موسسات مالی تنظیم شده، برای پشتیبانی از توکنهای USDC در گردش، باید مقدار متناظری از دلار آمریکا را به صورت ذخیره نگه دارد. حسابرسیهای منظم و گزارشهای شفافیت انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که توکنها کاملا توسط داراییهای دنیای واقعی پشتیبانی میشوند.
- مقررات: USDC معمولا توسط موسسات مالی تنظیم شده صادر میشود و در چارچوب مقررات مالی موجود عمل میکند که میتواند به کاهش نگرانیهای نظارتی در مقایسه با برخی رمزارزهای دیگر کمک کند.
Ethereum – based: USDC در ابتدا روی بلاک چین Ethereum به عنوان توکن ERC – ۲۰ راه اندازی شد، اما از آن زمان به سایر شبکههای بلاک چین از جمله Algorand و Stellar نیز گسترش یافت.
بررسی شباهت ها و تفاوت USDT و USDC
شباهت بین USDT و USDC:
- ارزش پایدار: هر دو توکن USDT و USDC پایدار هستند و به نسبت ۱:۱ با دلار آمریکا دارند. بنابراین، آنها هیچ نوسان قیمتی مانند رمزارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم و… ندارند.
- سرعت تراکنش : سرعت تراکنش هر دو ارز یعنی USDT و USDC در مقایسه با روشهای پرداخت سنتی بسیار سریع است و میتوان آنها را در هر زمانی با اینترنت خرید فروش کرد و یا انتقال داد.
- هزینه تراکنش ارزان: USDT و USDC به عنوان استیبل کوین، انتقال وجه را با هزینهای بسیار پایین نسبت به هزینههای بالای سایر داراییهای کریپتو و کارتهای اعتباری مالی سنتی و غیره فراهم میکنند.
- دسترسیپذیری و نقدینگی: اکثر صرافیهای ارز دیجیتال، کیف پولها و پروتکلهای DeFi از استیبل کوینهای USDC و USDT با جفتهای تجاری مختلف پشتیبانی میکنند و نقدینگی و حجم معاملات بالایی دارند.
- سازگاری با Ethereum: سکه USDC و USDT هر دو مبتنی بر توکن ERC – ۲۰ هستند و از طیف گستردهای از کاربردها، قراردادهای هوشمند و پروتکلهای اکوسیستم بلاک چین Ethereum پشتیبانی میکنند.
تفاوت بین USDT و USDC:
- مدیریت و ذخیره سازی: ذخیره دارایی USDT توسط شرکت صادرکننده Tether Ltd مدیریت میشود در حالی که ذخیره دارایی USDC حلقه در مدیریت و بازداشت موسسات مالی برتر از جمله BNY Mellon و BlackRock نگهداری میشود.
- حسابرسی: ذخیره دارایی سکه USDC توسط شرکت حسابداری Deloitte حسابرسی میشود و گزارش ماهانه آن در وب سایت Circle USDC منتشر میشود. در حالی که USDT گزارشهای ذخیره دارایی ماهانه را ارائه میدهد، اطلاعات حسابرسی منظمی در دسترس عموم ندارد.
- پذیرش جهانی: در حالی که هر دوی USDT و USDC استیبل کوینهای شناخته شدهای در بازار رمزارزها هستند، محدودیت بازار تتر USDT معادل ۸۳ میلیارد دلار و محدودیت بازار سکه USDC تنها حدود ۲۸ میلیارد دلار است.
- قابلیت تقسیم: Circle USDC را میتوان به واحدهایی مانند دلار آمریکا تقسیم کرد. با این حال، تتر USDT قابل تقسیم شدن نیست و این مسئله محدودیتی برای کارکرد آن تعیین میکند.
- شفافیت: تتر USDT در مورد نحوه ذخایر خود، مدیریت و بسیاری از موارد دیگر تا به امروز شفاف سازی نداشته است، در صورتی که USDC شفافیت کامل دارد و همیشه توانسته اعتماد کاربران را جلب کند.
کدام استیبل کوین برای کاربران ایرانی مناسب تر است؟ USDT یا USDC؟
درست است که تتر یا USDT هم اکنون استیبل کوین محبوب است و حجم بازار بالایی هم دارد اما از نظر بسیاری از سرمایه گذاران برای خرید ارز دیجیتال این بهترین گزینه نیست. دلیل اصلی این ماجراعدم شفافیت کافی تتر درباره ذخایرش است.
بنابراین توصیه بسیاری از فعالان بازار این است که از ارز دیجیتال USDC برای معاملات خود استفاده کنید، چرا که شفافیت بیشتری دارد (اما بازار آن کوچکتر است.). البته این نکته را هم باید بگوییم در برخی از موارد کارمزد انتقال ارز دیجیتال برای USDC ممکن است بسیار زیاد باشد.
به طور کلی نمیتوان گفت کدام استیبل کوین مناسب ایرانیها است و شما میبایست با سنجیدن بازار ارز مورد نظرتان را با توجه به نیازی که داری خریداری کنید. USDT و USDC هر کدام مزیت ها و معایب مخصوص به خود را دارند و به همین دلیل هم به قطعیت نمیتوان گفت که یکی از آن ها بر دیگری برتری دارد.
سخن پایانی
ارز USDT و USDT حجم بالایی از ارز بازار استیبل کوین ها را به خود اختصاص داده اند و این یعنی این دو استیبل کوین به نسبت سایر موارد بیشتر مورد توجه کاربران هستند. همکاری شرکت Visa با شرکت Circle خیال بسیاری از کاربران حوزه کریپتو را در آینده آسوده خواهد کرد.
ما در این مطلب به بررسی تفاوت بین USDT و USDT پرداختیم. امیدواریم با توجه به نکات بررسی شده پاسخ سوالات خود را در این باره به دست آورید. اما چنانچه در مورد این موضوع نیاز به راهنمایی داشتید میتوانید با ما در ارتباط باشید.
نظرات کاربران