هش ریت چیست

هش ریت بیت کوین چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته بندی : آموزش ارز دیجیتال
تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1402

هش ریت چیست؟ هش ریت و یا نرخ کاهش معیاری است برای اندازه گیری فعالیت یک دستگاه ماینر که در واقع به کمک آن می‌توان میزان سرعت پردازش استخراج را اندازه گیری کرد. به کمک هشت ریت می‌بایست معماهای استخراج بیت کوین و یا هر رمز ارز دیگری حل کرد. این اصلاح یکی از مهم‌ترین موارد برای کسانی است که می‌خواهند در زمینه استخراج بیت کوین و سایر رمز ارزها فعالیت کنند.

به همین دلیل ما در این مطلب به بررسی مفهوم هش ریت بیت کوین به زبان ساده می‌پردازیم. تا پایان این مقاله از فراچنج با همراه بمانید.

هش ریت چیست؟

نرخ کاهش و یا هش ریت، به معنای قدرت و سرعت پردازش دستگاه‌های ماینینگ در واحد ثانیه گفته است. ماینر‌ها با فعالیت در شبکه‌های بلاکچینی که از سیستم POV یا همان مکانیسم اجماع اثبات کار استفاده می‌کنند، تلاش می‌کنند تا عدد هش شبکه را به دست آورده و یک بلاک جدید تولید کنند و این ماینر با به دست آوردن عدد هش شبکه و تولید ماینر، یک بلاک جدید را به عنوان پاداش دریافت می‌کند.

به بیان ساده‌تر در بازار رمز ارزها، نرخ هش نشان دهنده سرعت ماینر در تشخیص عدد هش شبکه است. برای درک بهتر این مسئله نگاهی به این بخش از مطلب داشته باشید.

به طور خلاصه: فرآیند استخراج ارز دیجیتال شامل تعداد بی‌شماری عدد هش است. هر شبکه مربوط به یک بلاکچین عدد مشخصی را برای جوب قابل قبول در نظر نمی‌گیرد، بلکه یک بازه عددی را به عنوان جواب قابل قبول اعلام می‌نماید. وقتی دستگاه در حال استخراج است و در یک بلاک قرار کی گیرد، ماینر تا زمانی که هشینگ مناسب را پیدا نکند باید به حدس زدن ادامه دهد. هرچه هش ریت دستگاه ماینر بالاتر باشد، سریع‌تر تست‌ها را انجام می‌دهد و در نهایت سریع‌تر به پاسخ صحیح می‌رسد و در نتیجه پاداش خود را از شبکه دریافت خواهد کرد.

هر دستگاه ماینر برای به دست آوردن هش شبکه باید میلیون‌ها حدس در ثانیه بزند تا در نهایت بتواند بلاک را حل کند. عدد هش به دست آمده باید کم‌تر و یا مساوی با هش هدف باشد.

 بنابراین هش ریت یعنی، بررسی سرعت و قدرت ماینر برای تشخیص هش ریت تارگت شبکه.

هش ریت بیت کوین چیست

هشینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

در دنیای بلاکچین، فرآیند استخراج و ماینینگ تنها با اجرای توابع هشینگ قابل انجام است. در حال حاضر در بستر بلاکچین و ارزهای دیجیتال، از هشینگ جهت نوشتن تراکنش‌های جدید، زمان‌گذاری تراکنش‌ها و در نهایت اضافه شدن آن‌ها به بلاک قبلی استفاده می‌کنند. از زمانی که این بلاک جدید اضافه می‌شود و در بین اپراتور نودهای مختلف، اجماع حاصل می‌گردد، از آن به بعد فرآیند معامله غیر قابل معکوس شدن است. بنابراین نتیجه میگیرم هش و هشینگ برای حفظ یکپارچگی در بلاک چین بسیار ضروری است.

هشینگ چگونه کار می کند؟

در بیت کوین، تراکنش‌هایی که انجام می‌شود به عنوان ورودی محاسبه و دریافت می‌شوند و از طریق سیستم هشینگ به صورت یک خروجی با طولی ثابت تبدیل می‌گردند. الگوریتم بیت کوین برای هش SHA-256 است.

برای درک بهتر: در رابطه با الگوریتم بیت کوین که SHA-256 هست، مهم نیست که ورودی شما به چه اندازه باشد، در نهایت خروجی تراکنش دارای مقدار ثابت ۲۶ بیت خواهد بود. این اعداد زمانی مهم خواهند بود که شما با میزان زیادی از ورودی و خروجی‌ها سر و کار دارید. بنابراین کافی است تا به جای ورودی طول هش را به خاطر داشته باشید و از طریق آن پیگیری کنید.

سختی استخراج ارز دیجیتال چیست؟

برای استخراج بیت کوین و این که هش ریت چیست و چه کاربردی در این مسیر دارد؛ با یک مفهوم تحت عنوان سختی استخراج مواجه هستیم. اگر قصد استخراج بیت کوین و یا هر رمز ارز دیگری را دارید باید در رابطه با این عنوان اطلاعات کافی داشته باشید.

سختی استخراج در واقع به معنی میزان توان محاسبه لازم برای به دست آوردن یک بلوک از بیت کوین می‌باشد. سختی به ایجاد تعادل در زمان استخراج کمک می‌کند. به این مفهوم که اگر دستگاهی باشد که توان بالا و قدرت زیادی برای استخراج داشته باشد، سختی استخراج برای آن دستگاه افزایش پیدا می‌کند. این کار به این هدف انجام می‌شود که فاصله بین ماین و استخراج بلوک‌ها نزدیک به ده دقیقه برای هر یک بلوک برسد.

اگر در حال استخراج بیت کوین هستید، می‌توانید با بررسی تاریخ‌های مختلف نگاهی به سختی تعیین شده برای شبکه بیت کوین بیاندازید و از این طریق برای کارتان تخمین بزنید.

سختی استخراج چیست؟

تاریخچه هش ریت بیت کوین

بیت کوین اولین ارزی است که وارد فضای دیجیتال شد؛ در سال‌های اولیه هر شخص می‌توانست به راحتی و با کمک کارت گرافیک و کامپیوتر اقدام به استخراج بیت کوین کند. نرخ هش بیت در سال ۲۰۱.۱ تراهش بر ثانیه بود؛ اما در سال ۲۰۱۳ این نرخ به هزار تراهش در ثانیه تغییر یافت.

در واقع با گذشت زمان با ساخت سختف افزارهای مختص به ماینرهای اسیک، نرخ هش شبکه BITCOIN به سرعت افزایش پیدا کرد و این مسئله باعث شد نرخ سختی آن نیز بالا رود. به همین ترتیب، دیگر به کمک کامپیوتر و کارت گرافیک دیگر امکان استخراج این ارز وجود ندارد. طبق آخرین بررسی‌ها نرخ هش بیت کوین به ۱۷۹ هزار اگزاهش بر ثانیه رسیده است که سئله امر استخراج را برای دستگاه‌های ماینینگ بسیار دشوار می‌کند.

دلیل اهمیت هش ریت چیست؟

در فضای بلاکچین هش ریت، یک معیار مناسب برای سنجیدن سطح غیر متمرکز بودن شبکه مبتنی بر گواه اثبات کار و همچنین میزان عملکرد آن در مقابل هکر‌ها می‌باشد. در نظر داشته باشید که هر چه عدد هش یک شبکه بالا‌تر باشد امکان حمله سایبری و هک کردن آن شبکه بسیار کاهش می‌یابد. اگر نرخ هش یک ارز کاهش پیدا کند، صرافی‌ها برای حفاظت از حمله هکرها ممکن است، آن کوین را از لیست خود حذف کنند.

بدین صورت، در میابیم HASH RATE مهم‌ترین معیار برای بررسی قدرت و علی الخصوص امنیت یک شبکه مبتنی بر بلاکچین می‌باشد. به هر میزان که تعداد دستگاه‌های ماینر متصل به شبکه بیشتر باشد، به همان میزان هش ریت نیز افزایش می‌باید و در نتیجه با این روند امکان ایجاد اختلال در آن شبکه بسیار دشوار خواهد شد.

دلیل اهمیت هش ریت بیت کوین چیست

برای نمونه: زمانی هک شبکه رخ می‌دهد که یک شخص یا گروهی از افراد، تجهیزات استخراج را به میزان کافی خریداری و یا اجاره کرده باشند و از این طریق بتوانند بیشتر از ۵۰ درصد هش ریت بیت کوین را تحت کنترل خود در بیاورند. حالا از آنجایی که شبکه‌های بلاکچینی غیر متمرکز هستند، هنگامی که فرد یا گروهی بتواند به بخش عمده‌ای از هش ریت‌ها دسترسی داشته باشد، از لحاظ تئوری در واقع می‌توانند سایر تراکنش‌ها را بلاک و یا ساماندهی کند، این شخص حتی می‌تواند تراکنش‌های پرداخت خود را معکوس کند! این اتفاق برای شبکه بلاکچین بسیار ناگوار است و می‌تواند منجر به نوعی حمله تحت عنوان حمله دوبار خرج کردن یا (Double spending)   گردد که این موضوع امنیت بلاکچین را کاهش و یکپارچگی آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین این مسئله نشان دهنده دلیل اهمیت ریت و خطر آفرین بودن میزان عدد هش شبکه می‌باشد.

تابع هش چیست؟

تابع هش ریت، متشکل از چند بخش است. در بخش ورودی این نوع تابع می‌تواند هر میزان دیجیتالی وارد گردد. بعد از وارد شدن اطلاعات به تابع هش، عددی تصادفی ایجاد می‌گردد و به دنبال آن پس از هش شدن تمام داده‌ها میزان خروجی مشخص می‌شود. همانطور که در قسمت هشینگ گفته شد، تابع ارز دیجیتال بیت کوین، SHA-256  می‌باشد.

ورودی این تابع، شامل اطلاعاتی نظیر اندازه بلاک، هش هدر بلاک‌های قدیمی، هش ریشه مرکل هر تراکنش، زمان و همچنین عدد نانس می‌باشد؛ خروجی این مواردشامل یک عدد ۲۵۶ بیتی است. از تمام گزینه‌های گفته شده، تمام ورودی‌ها مشخص‌اند و دستگاه ماینر می‌بایست عدد نانس را مشخص کند.

منظور از یک عدد ۲۵۶ بیتی، یک عدد باینری با طول ۲۵۶ عدد است. عدد باینری نیز به مقداری لقب داده می‌شود که ارزش آن با دو نماد صفر و یک نشان داده می‌شود. هر عدد باینری را می‌توان در قالب یک عدد اعشاری بر مبنای ده تعریف نمود.

حال با وجود اینکه تابع بیت کوین یک عدد ۲۵۶ بیتی را در اختیار ما می‌گذارد، ارزش آن اغلب به صورت هگزاد سیمال ۶۴ رقمی نشان داده می‌شود.

عدد نانس که ماینر ملزم به پیدا کردن آن است، یک عدد تصادفی است که دستگاه در هر هش به جهت به دست آوردن خروجی آن را تغییر می‌دهد. در حال حاضر یک ماینر برای پیدا کردن مقدار هش بلاک‌های جدید، باید هشی را پیدا کنند که با ۱۹ صفر شروع می‌شود.

نحوه محاسبه هش ریت

در اندازه گیری مقدار هش ریت از واحد اندازه گیری هش بر ثانیه با اختصار H/S استفاده می‌شود. برای مثال اگر بخواهید نشان دهید میزان هش ریت یک دستگاه چقدر است می‌توانید بگویید ۶۰ هش بر ثانیه. این یعنی دستگاه شما در هر ثانیه می‌تواند ۸ هش یا پاسخ را برای حل معما و سوالات ارائه دهد. نرخ هش ریت بیتکوین را نیز با اختصاراتی نظیر مگا، گیگا و ترا نشان می‌دهند. علت این تفاوت بیت کوین با سایر ارزها این است که میزان HASH RATE بیت بسیار بالا است. به همین علت برای نمایش آن از واحد مگا به معنای میلیون، یا گیگا به معنای میلیارد و یا ترا به معنای هزار میلیارد استفاده می‌کنند.

برای درک بهتر به موارد زیر توجه نمایید:

  • 4KH/S = چهار کیلو هش (یعنی: 4 هزار هش در ثانیه)
  • 8MH/S = هشت مگا هش (یعنی: هشت میلیون هش در ثانیه)
  • 5GH/s = پنج گیگا هش (یعنی پنج میلیارد هش در ثانیه)
  • 3TH/s = سه ترا هش (یعنی:هزار میلیارد هش در ثانیه)

اگر در زمینه استخراج فعالیت می‌کنید و می‌خواهید دریابید که برای استخراج بیت کوین، چه مقدار قدرت نیاز دارید؛ باید از ماشین حساب HASH RATE استفاده کنید. برای این محاسبه، به اطلاعات ذیل نیاز خواهید داشت:

  • قدرت هش
  • مقدار برق مصرفی
  • کارمز استخر شبکه
  • میزان هزینه مصرفی به ازای هر کیلو بایت بر ساعت

اگر بتوانید اعداد خواسته شده را به صورت دقیق به دست آورید، می‌توانید محاسبه کنید که روزانه از استخراج بیت کوین چقدر سود می‌کنید.

فرمول هش ریت

هشت ریت استخر چیست؟

استخر استخراج یکی از اصطلاحات مهم در بازار کریپوکارنسی‌ها هستند و برای فعالین حوزه ماینینگ مهم است که در این رابطه اطلاعات داشته باشند. در این زمینه استخر‌ها نشان دهنده این مفهموم‌اند که افرادی که از قدرت ماینینگ پایینی برخوردار اند، به جهت افزایش توان انجام محاسبات، به صورت جمعی به محاسبه یک شبکه بپردازند.

هش ریت استخر، نشان دهنده میزان قدرت هر ماینر در پردازش محاسبه‌های شبکه می‌باشد. در هر استخر بعد از اینکه یک بلاک استخراج گردید، کارمزد استخراج کم می‌شود و در نهایت سود به دست آمده از آن بین کاربران تقسیم می‌شود. این مفهوم برای به دست آوردن هش ریت بسیار مهم است.

کاربرد اطلاع درباره هش ریت بیت کوین چیست؟

هنگامی که در رابطه با نرخ هش، سختی شبکه و قدرت دستگاه ماینری که در اختیار دارید اطلاع داشته باشید، می‌وانید برای استخراج بیت کوین، زمان تخریبی را تخمین بزنید. برای مثال اگر یک دستگاه قدرتمند داشته باشید، به صورت میانگین می‌توانید روزانه حدود۰.۰۰۰۸ بیت کوین را به دست آورید که با این میزان استخراج هر یک تشوکن حدود ۴۰ ماه زمان می‌برد.

این زمان شاید کمی طولانی به نظر آید، اما با توجه به جایگاه بیت کوین در دنیای کریپتوکارنسی ارزشمند است. با این حال با این میزان در نظر گرفته شده شما ماهانه میلیون‌ها تومان پاداش استخراج دریافت خواهید کرد.

چرا نرخ هش کم یا زیاد می شود؟

کم و یا زیاد شدن نرخ هش در یک شبکه بستگی به ماینرهای آن دارد. شبکه ماینرهایی را مورد توجه قرار می‌دهد که پاداش بیشتری برایشان کسب می‌کند. البته که ماینرها اغلب پاداش‌های قابل توجهی را از استخراج به دست می‌آورند، اما متقابلا نیز هزینه‌های زیادی مانند: مصرف انرژی زیاد، نیاز به خرید سخت‌افزار و. . برای کاربر به همراه دارد. به همین دلیل هر فرد یا گروه تنها به سراغ ارزهایی می‌روند که بتواند بازدهی مناسبی را برایشان داشته باشد.

در واقع هرچه میزان هش ریت یک شبکه بالاتر باشد، رقابت میان دستگاه‌های ماینر برای به دست آوردن عدد نانس و استخراج بیشتر می‌شود. بنابراین می‌توان گفت کاهش و یا افزایش نرخ هش وابسته به تعداد دستگاه‌هایی است که مشغول به ماینینگ آن شبکه هستند، دارد.

کلام آخر؛

بررسی این مطلب که هش ریت چیست و چه کاربردی دارد، یکی از موضوعات تخصصی در زمینه استخراج ارزهای دیجیتال می‌باشد که برا افراد فعال در حوزه ماینینگ بسیار ارزشمند است.

نرخ هش یکی از تاثیرگذارترین عوامل در رمز ارزها محسوب می‌شود و هر چه این عدد برای یک کوین افزایش یابد به میزان امنیت افزوده می‌شود که بدون شک این مورد بر قیمت ارز نیز تاثیر مثبت می‌گذارد. اما به این نکته هم توجه داشته باشید که هر چه HASH RATE یک شبکه بالا باشد، میزان مصرف انرژی نیز افزایش می‌یابد؛ بدین مفهوم که شما برای دستگاه ماینر به انرژی بالایی نیاز خواهید داشت تا بتوانید محاسبات را حل و به پاداش شبکه دست پیدا کنید. آشنایی با این مفهوم برای افرادی که در حوزه ماینینگ فعالیت دارد بسیار ضروری است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

نظرات کاربران

نام و نام خانوداگی
متن پیام

مورد اعتماد حرفه ای ها

مروری بر فراچنج در یک سال گذشته

کاربران فعال

+55000 نفر

معاملات انجام شده

+1 میلیون معامله

حجم معاملات

+150 میلیارد تومان