چرا قیمت ارز دیجیتال در صرافی ها متفاوت است

چرا قیمت ارز دیجیتال در صرافی ها متفاوت است؟

دسته بندی : آموزش ارز دیجیتال
تاریخ انتشار : 26 شهریور 1402

چرا قیمت ارز دیجیتال در صرافی ها متفاوت است؟ اگر حتی یک بار هم صرافی‌های ارز دیجیتال مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده باشید، متوجه تفاوت قیمت ارزهای متفاوت در هر صرافی شده اید. این تفاوت‌های قیمت در صرافی‌ها یکی از مواردی  است که سرمایه گذاران را با چالش رو به رو کند..اما به نظر شما این تفاوت قیمت‌ها به چه دلیل است و از کجا آب می‌خورد؟! در پاسخ باید بدانید، صرافی‌های متمرکز و غیر متمرکز با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند و در هر یک از آن‌ها به دلیل نبود استاندارهای مشخص و قیمت‌گذاری جهانی گاهی چنین مشکلاتی پیش می‌آید. این تفاوت در قیمت‌ها بدون شک خریداران و فروشندگان را سر درگم خواهد کرد. اما اگر بتوان دلیل اینکه چرا قیمت رمزارزها در هر صرافی متفاوت است را بدانید؛ می‌توانید تصمیم بهتری برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال بگیرید.

در ادامه این مطلب، بررسی خواهیم کرد که دلیل تفاوت قیمت ارزها در صرافی‌های مختلف چیست؟ و چه راه حلی برای پیدا کردن یک صرافی با قیمت واقع بینانه و منطقی وجود دارد.

دلیل تفاوت قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف چیست؟

به طور کلی دلایل زیادی وجود دارد که باعث تفاوت قیمت یک رمز ارز در صرافی‌های متفاوت می‌شود. حتما شما هم به چنین مشکلی برخورد داشته‌اید که در یک صرافی قیمت‌ها پایین‌تر یا بالا‌تر از سایر صرافی‌ها باشد و نمی‌دانید دلیل این موضوع چیست.! در ادامه ۵ مورد از مهم‌ترین عوامل اثر گذار در قیمت‌ها را بیان می‌کنیم. تا از این طریق بتوانید با آگاهی بیشتری در صرافی‌های ارز دیجیتال فعالیت داشته باشید.

1-غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال

یکی از دلایل تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی‌های مختلف، ساختار غیرمتمرکز آن‌ها است. در واقع این تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی‌های مختلف، ارتباطی به نوع ارز دیجیتال ندارد و فقط مربوط به ساختار غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال هستند. بنابراین این تفاوت قیمت شامل همه ارزهای دیجیتال است. از آن جایی که دولت‌ها و نهادهای مختلف، کنترلی بر روی ارزهای دیجیتال ندارند، بنابراین دلار نمی‌تواند مبنای قیمت‌گذاری ارزهای دیجیتال باشد. اگر چه غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال باعث می‌شود که قیمت این دارایی‌ها در صرافی‌های مختلف، متفاوت شود. اما مزایای بسیار زیادی برای ارزهای دیجیتال دارد که عبارتند از: در امان ماندن از خطر هک شدن، کاهش هزینه‌های نقل و انتقالات، افزایش اعتماد در معاملات، عدم تاثیرپذیری از تورم و کاهش ارزش پول و انجام مبادلات و معاملات به صورت آزاد و بین المللی.

2-عدم وجود استانداردهای جهانی

قیمت‌گذاری ارزهای دیجیتال صرفا بر مبنای میزان عرضه و تقاضای کاربران صورت می‌گیرد و هیچ استاندارد جهانی وجود ندارد که بر روی این قیمت‌گذاری‌ها تاثیر بگذارد و آن‌ها را کنترل و مدیریت کند. بنابراین چون هیچ مرجع جهانی، قیمت‌گذاری ارزهای دیجیتال را بر عهده ندارد و قیمت‌گذاری‌ها صرفا براساس حجم عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی‌های مختلف یکسان نیست و تفاوت‌های جزئی و یا بزرگی با هم خواهند داشت.

3-تعیین قیمت بر مبنای میزان عرضه و تقاضا

یکی دیگر از دلایل تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی‌های مختلف، عرضه و تقاضا است. در بازار ارزهای دیجیتال، اگر میزان عرضه یک رمز ارزی محدود باشد، تقاضا برای آن افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه قیمت این رمز ارز نیز روند صعودی پیدا می‌کند. در صورتی که عرضه یک رمز ارز زیاد باشد، میزان تقاضا و به تبع قیمت آن نیز کاهش می‌یابد. این اصل در تمامی ارزهای دیجیتال صدق می‌کند و قیمت ارزهای دیجیتال را تعیین می‌کند. از آن جایی که میزان عرضه یک ارز دیجیتال در صرافی‌های مختلف، یکسان نیست، بنابراین باعث تفاوت در قیمت ارزهای دیجیتال، در صرافی‌های گوناگون می‌شود.

4-تعیین قیمت براساس موجودی

صرافی‌ها بر مبنای میزان ارز دیجیتالی که موجود دارند، تاثیرگذاری بیشتری بر قیمت یک ارز دیجیتال خواهند داشت. به عبارتی دیگر صرافی‌ها بر مبنای نقدینگی و یا موجودی خود، ارزش ارزهای دیجیتال را اعلام می‌کنند و براساس آن می‌توانند میزان عرضه و تقاضا را مشخص کنند و سپس ارز دیجیتال را مدیریت کنند.

5- محدودیت ها و مسائل قانونی

قوانین مختلف دولت ها، باعث می‌شود یک ارز دیجیتال قیمت‌های مختلفی را در صرافی‌های متعدد داشته باشد. برای مثال کشوری که قوانین سخت گیرانه‌ای در رابطه با دارایی‌ها و مالیات داشته باشد، باعث می‌شود که مخفی کردن میزان دقیق دارایی‌ها از طریق ارزهای دیجیتال توسط افراد جامعه، افزایش پیدا کند. با افزایش میزان تقاضا برای خرید ارزهای دیجیتال، قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

در صورتی که کشوری اقدامات قانونی مثبتی برای ارزهای دیجیتال وضع کند و موافق این بازار باشد، تاثیرات مثبتی بر روی ارزش ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت و بر عکس. از جمله کشورهای موافق با ارزهای دیجیتال می‌توان به آمریکا، کانادا، فنلاند، هلند، سوئد، کره جنوبی و دانمارک اشاره کرد. در این میان نیز کشورهای هستند که همچنان مخالف سر سخت بازار ارزهای دیجیتال می‌باشند، مانند:  چین، نپال، ویتنام، روسیه، ترکیه، مصر و اکوادور.

چرا قیمت ارز دیجیتال در صرافی ها متفاوت است

هزینه ها و کارمزدهای صرافی ها

یکی دیگر از دلیل تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی‌های مختلف کارمزدهای صرافی هاست. اکثر صرافی‌های رمزنگاری از افرادی که از خدمات آن‌ها استفاده می‌کنند، نوعی کارمزد تراکنش دریافت می‌کنند، که لایه‌ای از عدم دقت را به قیمت نهایی معامله شما اضافه می‌کند. کارمزدی که توسط اکثر صرافی‌های رمزنگاری دریافت می‌شود در مقایسه با ارزش تجارت شما نسبتاً ناچیز است. اما شما همیشه باید متن کوچک را بخوانید و در انتخاب صرافی برای انجام تراکنش، دقت لازم را انجام دهید. میانگین کارمزدی که توسط صرافی‌های محبوب‌تر دریافت می‌شود معمولاً از ۰.۱ درصد تا ۰.۲ درصد متغیر است، اما اگر تکالیف خود را انجام دهید، می‌توانید معاملات خوبی را در آنجا پیدا کنید.


سخن پایانی ؛ چرا قیمت ارز دیجیتال در صرافی ها متفاوت است؟

به صورت خلاصه می‌توان گفت که قیمت‌گذاری ارزهای دیجیتال، قاعده مشخصی ندارد و فقط نرخ خرید و فروش و شرایط بازار، تعیین کننده قیمت‌های ارز دیجیتال است. بنابراین تشخیص قیمت واقعی یک ارز دیجیتال برای کاربران این حوزه، پیچیدگی و چالش‌هایی را به همراه دارد و نمی‌توان براساس رشد ارزش دلار، قیمت آن را تخمین زد.

کاربران می‌توانند با شناخت ارزهای دیجیتال برتر، پیگیری مستمر نرخ استیبل کوین ها و ارزهای فیات و نظرات متخصصان و افراد مشهور بازار ارزهای دیجیتال، از قیمت رمز ارزها اطلاع پیدا کنند و سعی کنند سراغ صرافی‌هایی بروند که در قیمت‌گذاری‌های ارزهای دیجیتال، رویکرد واقع بینانه‌تری را در پیش گرفته اند. همچنین می‌توانند پیش از انجام معاملات خود، قیمت یک ارز دیجیتال در صرافی‌های مختلف بررسی کنند و سپس وارد معامله شوند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

نظرات کاربران

نام و نام خانوداگی
متن پیام

مورد اعتماد حرفه ای ها

مروری بر فراچنج در یک سال گذشته

کاربران فعال

+55000 نفر

معاملات انجام شده

+1 میلیون معامله

حجم معاملات

+150 میلیارد تومان